Az árbevétel növelésének képlete

Az árbevétel növelésének képlete

Az árbevétel növelésének képlete

A forgalom- illetve árbevétel növelése nagyon egyszerű! Talán kicsit furcsának vagy akár hihetetlennek gondolhatod ezen kijelentésemet, pedig hidd el, tényleg így van.

Van egy egyszerű képlet, amit talán mindenki tud, de a legtöbben mégsem alkalmazzák.

Ez egy nagyon egyszerű, kéttényezős formula, amit ha megértesz, figyelembe veszel és használsz, akkor a siker nem marad el.

A következőkben elmagyarázom Neked ezt a képletet, és azt is, hogyan függ ez össze az online marketinggel.

Nem, nem bolondultam meg, ez még tényleg nem az! Ez Einsten relativitás elméletének híres képlete. Annyi párhuzamot ugyanakkor vonnék a két dolog között, hogy a maga nemében mindkettő hatalmas horderejű egyenlet – Einsten relativitás elmélete a modern fizikai világképet határozta meg, míg a következőkben részletezett képlet a Te üzletedet állíthatja egy teljesen új pályára, amennyiben megfelelően alkalmazod.

A képlet megértéséhez vegyük egy táskabolt példáját. Van egy táskaboltod valahol egy kisváros utcájában, és szeretnéd fellendíteni. Mit kell tenned? Először is minél több látogatót kell becsalogatnod a boltba! Várhatod, hogy majd sokan elsétálnak a boltod mellett és betérnek, de lehet, hogy nem is olyan forgalmas az az utca, és az emberek egyébként is sietnek, a legtöbb arra járót nem is érdeklik a táskák…Mit tehetsz? Szórólapokat terjeszthetsz, újság- vagy éppen rádióhirdetést adhatsz fel…De erről inkább majd egy kicsit később.

Tegyük fel, hogy megvan a kívánt látogató szám. Mi a következő lépés? El kell érned, hogy a látogatóid közül minél többen vásároljanak, tehát a látogatókat vásárlóvá kell „konvertálnod”.

Tehát összefoglalva, ahhoz, hogy minél nagyobb árbevételre tegyél szert, meg kell növelned a látogatóid és a vásárlóid számát. Az online marketingben ezt a két faktort Látogató (vagy felhasználó) számnak és Konverziós aránynak hívják. És így az árbevétel növelés képlete:

Árbevétel = Látógatószám x Konverziós arány

Na bumm, ezt én is tudtam – mondhatod magadban, de tedd a szívedre a kezed – valóban végig gondoltad ezt az egészet rendszer szinten? Tudod, és ami még fontosabb, teszel érte, hogy a lehető legköltséghatékonyabb módon vonzz be minél több potenciális vásárlód a boltodba? Tudod, hogy melyek a leghatékonyabb eszközök a márkaismertség elérésére és a látogatószám növelésére? Mi a stratégiád a látogató-vásárló konverzió növelésére, vagy esetleg az átlagos „kosárérték” (átlagosan mekkora értékben vásárol egy ügyfél) növelésére?

Amennyiben online üzleted van (pl. egy webshop) valószínűleg többé vagy kevésbé tisztában vagy ezekkel a fogalmakkal, használod a Google Analytics-t és az online marketing különböző eszközeit.

Az „offline” üzletet folytató ügyfeleinknél viszont azt tapasztaljuk, hogy nem ismerik vagy nem hisznek a digitális marketing illetve értékesítés eszközeiben. Jó esetben esetleg posztolgatnak a Facebookon, abban a hiszemben, hogy ez az online marketing.

Pedig az online marketing teljesen más. Az online marketing a digitális marketing eszközök (Facebook, Google Ads, Instagram, Hírlevél stb.) stratégiailag megtervezett és összehangolt együttese, ami biztosítja a potenciális ügyfelek költséghatékony elérését, majd azok vásárlóvá konvertálását.

És itt szeretnénk eloszlatni egy hatalmas tévhitet. Az online marketing nem csak online business esetén működik! A hagyományos üzletek túlnyomórészénél nagyon hatékonyan alkalmazható, az egyik legköltséghatékonyabb megoldás. Igazából az egyetlen igazán nagy különbség, ami tényleg hátrány, hogy nem igazán mérhető az eredmény.

Míg egy webshop vagy weboldal esetén pontosan meg tudjuk mondani, hogy hány látogató érkezett, melyik hirdetésből, milyen költséggel, és azokból hány % lett vásárló, addig egy hagyományos bolt esetén ez ilyenformán nem mérhető. Azt tudjuk csupán megmondani, hogy a hirdetések milyen egységköltséggel futottak.

Az ugyanakkor, hogy nem tudjuk pontosan mérni a teljesítményt, nem azt jelenti, hogy nem is működik. Ahogy azt már említettem, a Facebook, Instagram, Google Adwords hirdetések a leghatékonyabb marketing eszközök, és ennek a legfőbb oka a tűpontos célzási lehetőség és az ebből fakadó alacsony hirdetési egységköltség.

Míg egy újság hirdetés, rádió spot vagy tv reklám esetén egy széles célközönségre „lövünk”, addig az online marketing eszközök használatakor csak a valószínűsíthetően a termékünk illetve szolgáltatásunk iránt ténylegesen érdeklődőket szólítjuk meg. Az talán senkinek sem meglepetés, hogy a Facebook és Google nagyon sok mindent tud rólunk, ismerik a vásárlói szokásainkat az érdeklődési területeinket, és ezt a – hirdetők szempontjából nagyszerű – tudást velünk vállalkozókkal, hirdetőkkel is megosztják a hirdetési rendszereikben. Ez az amiért olyan hatékonyak és népszerűek a Facebook és Google hirdetések, és ezt előbb vagy utóbb minden vállalkozónak meg kell értenie és használnia kell, ha nem akar lemaradnia versenytársaitól.

Ha szeretnél többet megtudni a témáról, kövess/keress minket az alábbi elérhetőségeinken:

www.vasimarketing.hu

Email: info@vasimarketing.hu

Tel.: Maráczi Péter +36 30 271 5833; Kovács Miklós +36 30 256 6549

Facebook: https://www.facebook.com/vasimarketing/

Instagram: https://www.instagram.com/vasimarketing/